Nedbemanning, oppsigelse eller permittering

Nedbemanning, oppsigelse eller permittering?
Vi hjelper deg!

Det kan være mange grunner til at en bedrift trenger eller ønsker å si opp en eller flere ansatte. Akkurat nå har mange virksomheter fått sin hverdag snudd på hodet pga COVID-19 pandemien. Mange er permitterte, og noen ser kanskje at situasjonen og nedgangen i markedet blir mer langvarig enn man først trodde. 

Vanskelige prosesser

Arbeidsrett inkluderer alltid mennesker. Sakene som kommer opp må håndteres individuelt og samtidig i samsvar med gjeldende regler.

Vurderer virksomheten å si opp en arbeidstaker, er vårt klare råd at man sørger for at man har et dokumentert saklig oppsigelsesgrunnlag. Videre må man sørge for at man følger en lovlig fremgangsmåte. Det som kanskje er viktigst i denne forbindelse er gjennomføringen av drøftelsesmøtet.

Våre advokater jobber tett med bedriftens ledelse, og vi rådgir innen alle områder av arbeidsretten. Gjennomfører du prosessene riktig, unngår du problemer i etterkant.

 

 

 

 

Oppsigelse i prøvetid

Oppsigelse i provetid

Les mer: Oppsigelse i prøvetid

Oppsigelse av sykmeldt arbeidstaker

Oppsigelse av sykmeldt arbeidstaker

Les mer: Oppsigelse av sykmeldt arbeidstaker

Har arbeidsgiver rett til å holde tilbake lønn?

Har arbeidsgiver rett til å holde tilbake lønn

Les mer: Har arbeidsgiver rett til å holde tilbake lønn?

 

Ta kontakt for en uforpliktende samtale:

Kontakt meg (web)

Ved å fylle ut dette skjemaet samtykker du til at Magnus Legal kan benytte seg av oppgitt kontaktinformasjon til å kontakte deg for å besvare ditt spørsmål. Det vises for øvrig til vår erklæring om personvern og cookies.